preskoči na sadržaj

Osnovna škola Blato

OBAVIJEST RODITELJIMA PREDŠKOLACA

Poštovani roditelji budućih prvaša!

 

     Polazak u školu je za dijete i njegove roditelje važan trenutak u životu. Upisom u I. razred razvoj, odgoj i obrazovanje postaju zajednička briga škole i roditeljskog doma u ostvarenju zajedničkog cilja, a to je sretno i obrazovno dijete. Dijete u školi dobiva prve velike životne obveze, upoznaje nove ljude; svoje vršnjake i učitelje, stječe nove spoznaje o svijetu koji ga okružuje, kao i o sebi samome.  Stoga, koliko je dijete pripremljeno za polazak u prvi razred, u tolikoj će mjeri prihvatiti obveze koje donosi škola. Kako bi školovanje započelo što uspješnije, potrebno je procijeniti djetetovu spremnost za polazak u školu. Spremnost djeteta utvrđuje stručno Povjerenstvo škole u sastavu: ( dr školske medicine, psiholog, socijalni pedagog, učitelj RN, knjižničar).

 

Povjerenstvo će preglede provoditi kroz mjesec svibanj 2021. 

  • Psihološko testiranje predškolaca održati će se od 3.-og - 14.-og svibnja 2021. u jutarnjem terminu, u prostorima škole, po unaprijed određenim grupama. Kako je raspoređeno Vaše dijete za testiranje dobiti ćete obavijest od nadležnog vrtića.
  • Sistematski zdravstveni pregledi se obavljaju u Domu zdravlja Blato kod dr. školske medicine, Anje Zelić. (dobiti ćete pismeni poziv).

Molimo one roditelje koji imaju nalaze i mišljenje psihologa, logopeda ili nalaz timske obrade drugih institucija u kojima je dijete eventualno bilo obuhvaćeno nekim oblikom procjene ili tretmana da nam te dokumente dostave. 

Ujedno molimo da redovito pratite ovu stranicu na kojoj ćemo i dalje objavljivati sve važne informacije za upis djeteta. 


 

    Prilažem kratku ppt za roditelje na temu : PROCJENA PSIHOFIZIČKE ZRELOSTI ZA UPIS U I. RAZRED